Trafik og transport

Foto: Claus Kern-Hansen

DMI tilbyder en unik ekspertise, både på nationalt og internationalt plan, indenfor glatførebekæmpelse og skibsrutevejledning.

Glatførebekæmpelse – VejVejr
Produktet VejVejr er udviklet af DMI for Vejdirektoratet i samarbejde med øvrige vejmyndigheder. VejVejr er et internet baseret glatførevarslingssystem. Systemet indeholder omfattende overvågnings- og prognosefaciliteter og giver brugeren det bedste beslutningsgrundlag for, hvornår der skal saltes og på hvilket tidspunkt. Læs mere om VejVejr og find kontaktoplysninger her.

Skibsrutevejledning
Med DMIs worldwide weatherrouteing udstikker meteorologerne en hurtig og sikker rute for oceangående skibe. Når der tages højde for de meteorologiske og oceanografiske forhold, nedsættes risikoen ved en oceanpassage betydeligt. DMIs worldwide weatherrouteing er en stor fordel for skibene. Fordel, fordi den sikrer skibenes last og samtidig sørger for at skibene når i havn til den aftalte tid. En veltilrettelagt rute i medvind og medstrøm uden dårligt vejr, sparer virksomhederne meget tid og mange penge i form af blandt andet brændstof.. Læs mere om DMI's worldwide weatherrouteing under vores Hav og offshore services.